söndag 21 juni 2009

Italien - Brasilien 0-3

Ja vad ska man säga? Brasilien bjöd på en rejäl show när Italien besegrades med 3-0.

Ett Italien, som inte alls imponerat, är ute ur ConfedCup! Tråkigt att Italien inte lyckas bättre än så men de har stora problem i anfallsspelet. Nu är Lippi världsmästare men jag förstår inte varför han envisas med att spela med Luca Toni efter hans katastrofala EM-slutspel. Han har inte varit bra i landslaget de senaste två åren, förfärliga mottagningar, dåliga avslut och bara riktigt klumpig ändå ska han få starta före Giuseppe Rossi som haft en kanonsäsong.

Rossi, Iaquinta, Toni, Gilardino, Pepe, Camoranesi fick alla spela idag och den bästa och mest aktiva var Camoranesi. Det är så underbart att se honom spela, eller slita så som han gör. Rossi byttes in i första halvlek men kom inte in i matchen förrän en stund in i andra (el när Toni bytes ut). När han väl kom igång ägde Italien matchen då spelade man med Gilardino, Pepe, Camoranesi och Rossi.

Italien ryckte upp sig rejält i andra halvlek och skapade farliga chanser men lyckades tyvärr inte göra ETT mål, vilket troligen hade räckt till vidare avancemang. Men nu är man utslaget och Brasilien går tillsammans med USA (?!?!?!?!) vidare och får möta Sydafrika respektive Spanien.